Peneplug

Peneplug

Цена: 0,00лв.
Количество: Купи
Производител: PENETRON
Код на продукта: 040106

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcuLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu. 

PENEPLUG® е бързосвързваща съхнеща дълбочинно кристализираща тампонажна циментова замазка,създадена за спиране на активни водни течове и миграция на влага.За разлика от традиционните тампонажни състави ,комплексите от неразтворими кристали по технологията на  PENETRON® се формират и израстват в контакт с вода и се разпространяват в околните области на ремонта ,запълвайки всички свързани капиляри и съсъхвателни микропукнатини на бетона, като така предотвратяват преминнаването на вода,правейки водонепропусклив бетона в обработените участъци и в зоната около тях.

ПРИЛОЖЕНИЕ

PENEPLUG® може да се използва на закрито и открито като хидроизолираща тампонажна замазка за спиране на активни течове,както и в случаи на необходимост от бързо сързване ,втвърдяване и набиране на якост  Блокиране/спиране на активни водни течове  Тампонира и затваря течове през фуги,отвори от кофражни шпилки и пукнатини.PENEPLUG® може да се използва при следните основи: Бетон, Тухлена зидария, Кирпичена зидария, Каменна зидария

ПРЕИМУЩЕСТВА Спира веднага водни течове  Свързва и втвърдява за около 30 секунди след смесване с вода  Дълготраен материал Може да се използва за работа и под вода  Може да се смеси с вода или да се използва сух  Лесно приложим  Опакован в опаковки, които се запечатват отново,лесно за употреба  Отсъствие на ПОЕ (VOC) - Продуктите на PENETRON® на прах не съдържат летливи органични съединения и са безопасни за ползване както на открито, така и в затворени вътрешни помещения  Образуващите се кристали запечатват повърхността и зоната около нея.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ

Подготовка на повърхността: Основата трябва да е чиста,здрава и без чужди за бетона частици и отпадъци,като масла ,покрития,бои,мръсотия и т.н.Местата, в които има теч, трябва да се отворят и обработят до здрав бетон,за да се създаде подходяща основа за прилагане на PENEPLUG® 

Смесване: Времето за свързване и втвърдяване на PENEPLUG® зависи преимуществено от количеството на вода при хомогенизирането на продукта.Прахообразния материал се добавя във водата и се хомогензира бързо.Готовата смес трябва да е със земно-влажна консистенция, запазвайки формата при стискане в шепата на ръката, но с възможности за бързо формуване при притискане с пръсти.Времето за окончателно смесване е около 15 секунди,тъй като времесвързването настъпва след около 30 секунди.В случай на ниска температура на околната среда използвайте хладка вода, а при високи температури - студена.За да се избегне загубата на материал, смесвайте малки количества PENEPLUG®

Съотношение на смесване: Съотношението на смесване при 20 оC e 1 кг PENEPLUG® с около 0,25 л вода

Приложение: След хомогенизирането на сместа положете веднага PENEPLUG® върху обработената повърхност.Предварително формуваният във форма на клин материал се полага с натиск на мястото на теча.Може да се използва гумен чук или дървен клин за плътното му полагане в зоната на теча, където се държи притиснат плътно и и силнов продължение на около 30 секунди.След като спре течът запълнете останалото пространство с PENECRETE MORTAR® . Отстранете излишния материал. След това напръскайте леко повърхността с вода и положете един финишен слой PENETRON® върху обработваната зона.

В определени случаи PENEPLUG® може да се използва в прахообразно състояние.След като подготвите повърхността, както е описано по-горе, положете с длан праха направо върху теча и го дръжте притиснат около 30-60 секунди.

ОПАКОВКА PENEPLUG®  се предлага в торби от 18 кг или съдове от 4 кг и 25 кг.