Penetron Plus

Penetron Plus

Цена: 0,00лв.
Количество: Купи
Производител: PENETRON
Код на продукта: 040107

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcuLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu. 

PENETRON PLUS® е дълбочинно кристализиращо повърхностно полагано покритие, което защитава бетона в дълбочината на сечението. PENETRON PLUS® е създаден специално за повърхностно сухо полагане (разпръскване) върху хоризонтални бетонни повърхности, при наличие на по-високи изисквания за ударо и износоустойчивост. PENETRON PLUS® е прахообразен материал, състоящ се от портланд цимент, различни активни химически продукти и синтетични високо износоустойчиви пълнители с оптимизиран зърнометричен състав, подходящ за изпълнение на индустриални бетонни подове по технологията шлайфан бетон, с осигурена постоянна хидроизолационна защита. PENETRON PLUS® е интегрална част от повърхността на бетона, като по този начин се избягват проблемите, свързани с полагането на други повърхностни хидроизолационни покрития, които обикновено се износват, деламинират, прахоотделят и изронват. Активните химикали на PENETRON PLUS® реагират каталитично с влагата на бетона и образуват неразтворими кристални структури във вътрешността на порите и капилярните проходи на бетона, блокирайки преминаването на водата.

ПРИЛОЖЕНИЯ Пречиствателни станции за чисти и отпадни води Площи с интензивен трафик Подове на складови помещения Фундаментни плочи Подземни конструкции Паркинги

ПРЕИМУЩЕСТВА Устойчив на хидростатично налягане, както от към контактната повърхност с водата, така и от към противоположната повърхност. Превръща се в неразделна част от бетона. Осигурява висока устойчивост срещу корозионното действие на химически продукти. Хидроизолира статични микроскопични пукнатини с ширина до 0,4 мм. Осигурява миграция на водни пари от вътрешността на бетона, като му позволява да „диша“. Нетоксичен [Одобрено за ползване в съоръжения за питейна вода (NSF61)]. По-евтин за приложение от другите методи. Осигурява постоянна хидроизолация. Подобрява гъвкавостта на графика за изпълнение на строителството. Отсъствие на летливи органични вещества – Продуктите на PENETRON на прах не съдържат летливи органични съединения и са безопасни за използване както на открито, така и при закрити вътрешни пространства.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ

Подготовка на повърхността: Извършва се полагане, уплътняване и заглаждане на бетонната смес. Изчакайте докато при ходене върху бетонната повърхност отпечатъкът от стъпките е с дълбочина 6-9 мм. Бетонът не трябва да задържа по повърхността вода и трябва да може да поеме теглото на машината за шлайфане на повърхността („хеликоптер“). След това се минава веднъж с „хеликоптер“ (работен орган „тава“) за да се реализира т. н. първоначално отваряне на порите по повърхността на бетона

Приложение: Веднага след първото минаване с „хеликоптера“ се полага чрез сухо разпръскване (ръчно или чрез диспергираща машина) половината от дозираното количество прахообразен PENETRON PLUS®. Материалът трябва да се разпредели равномерно по повърхността на бетона. Веднага след като PENETRON PLUS® абсорбира влагата от повърхността на положения бетон, трябва да започне повторна обработка чрез машинно шлайфане с роторната пердашка („хеликоптер“) на тава. Веднага след това се полага чрез равномерно разпръскване, перпендикулярно на първото разпръскване, останалото количество прахообразен материал PENETRON PLUS®. Оставете пак PENETRON PLUS® да поеме влагата от бетонната повърхност и продължете шлайфането „на тава“, след което се преминава към многократно шлайфане на работен орган „нож“ за плътно навлизане на положения материал в дълбочината на бетонното сечение. Когато бетонът се втвърди достатъчно, продължете шлайфането до желаното ниво гладкост.

Разходна норма: Около 0,6 кг./м.2 в зависимост от проектната степен на износоустойчивост на финиша.

Покритие: Една торба 18 кг покрива около 34 м2 . 

ЗАБЕЛЕЖКА: За условия с много интензивно движение или с изисквания за още по-висока износоустойчивост на повърхността, моля, свържете се с PENETRON HELLAS за намирането на технически решения, които да отговарят на вашите специфични изисквания.

Грижи за бетона: Адекватните грижи за бетона след финишната обработка са от изключително значение и трябва да започнат веднага след като приключи машинното шлайфане, но преди още повърхността да е напълно изсъхнала. Могат да се използват всички традиционни методи за повърхностно влагозадържане – мокренето с вода, покриването с полиетилен или мокро зебло, в продължение поне на 48 часа. Консултирайте се с PENETRON HELLAS за конкретни указания при работа в горещи и сухи дни, както и при силно слънчево греене. Вместо повърхностно намокряне могат да се използват и други методи на повърхностно влагозадържане – мембрани, запечатващи импрегнатори и пр., отговарящи на нормите ASTM C-309, като се следват инструкциите на AMERICAN CONCRETE INSITUTE (ACI), както и националните стандарти, свързани с грижите за бетона след обработка. 

ЗАБЕЛЕЖКИ: Обичайно е около ръбовете бетонната настилка да свързва и втвърдява по-рано, в сравнение с останалата вътрешна част на плочата. За това върху повърхностите в тези зони следва да се положи прахообразния материал сравнително по-рано и да се обработят първоначално ръчно с пердашки.

СПЕЦИАЛНИ ЗАБЕЛЕЖКИ За по-добри резултати, при прилагането на материала чрез сухо разпръскване, съдържанието на въздух в бетона трябва да не надвишава 3% (ако съдържанието на въздух в бетона е високо, тогава материалът не може да бъде приложен правилно). В случай на изисквания за високо съдържание на въздух в бетона (напр. бетонът е изложен на циклично замразяване/размразяване) трябва да се консултирате с PΕΝΕΤRON HELLAS за повече информация относно вашия случай. В условия на силно слънчево греене, ниска влажност на въздуха и висока температура по време на полагане, трябва да се използват влагозадържащи мембрани, полагани върху прясно положената бетонна смес, като по този начин се предотвратява преждевременното влагоотделяне и дехидратация на повърхността. Температурните и работни фуги и конструктивните съединения трябва да се запечатват с подходящ еластичен материал. Препоръчваме специално проектиране на състава на бетона, провеждането на пробни замеси и изпълнение на пробни участъци, за да може да се оценят детайлите по повърхностната обработка чрез шлайфане. Например, висококоякостен бетон с ниско водоциментово отношение, високо въздуховъвличане, с използване на суперпластификатори и микро-силициев прах обикновено водят до намаляване на повърхностното водоотделяне на бетонната смес след полагане, което прави повърхностната финишна обработка по-трудна. За допълнителна информация, алтернативни методи на обработка и съвместимостта на продукта с различни материали и технологии, свържете се с представителите на производителя. 

ОПАКОВКА PENETRON PLUS® се предлага в торби от 18 кг