Категории

Филтри за басейни

Покажи:
Сортиране по:
Пясък за филтри  Ситна фракция 1 кг.  - 0,69 лв Едра фракция  1 кг . - 0,69 лв Пясъкът е промит и изсушен, с което са унищожени всички вредни микроорганизми. Предназначен е за пълнене на пясъчни филтри за басейни и други водни съоръжения. При правилна експлоатация пясъкът с..
Ситна фракция 1 кг. и Едра фракция  1 кг .
0,85лв.
Пясъчен филтър за басейни и други водни съоръжения. дебит 10 м3/ч с шестпътен вентил манометър устойчиви на корозия присъединителен размер 1 1/2" диаметър 500 мм тегло на филтъра 16,6 кг. необходимо количество пясък -  70 кг ситна фракция 0,5-1мм, 35 кг едра фракция 1-2..
Филтър за басейн 10м3/час, оборудван със станичен шестпътен вентил и манометър.  
588,00лв.
Пясъчен филтър за басейни и други водни съоръжения. дебит 25 м3/ч с шестпътен вентил манометър устойчиви на корозия присъединителен размер 2" диаметър 800 мм тегло на филтъра 33,8 кг. необходимо количество пясък -  217 кг ситна фракция 0,5-1мм, 108 кг едра фракция 1-2 м..
Филтър за басейн 25 м3/час, оборудван със станичен шестпътен вентил и манометър.  
1 072,00лв.
Пясъчен филтър за басейни и други водни съоръжения. дебит 35 м3/ч с шестпътен вентил манометър устойчиви на корозия присъединителен размер 2" диаметър 950 мм тегло на филтъра  40,45 кг. необходимо количество пясък -  307 кг ситна фракция 0,5-1мм, 153 кг едра фракци..
Филтър за басейн 35 м3/час, оборудван със станичен шестпътен вентил и манометър.  
1 192,00лв.
Филтрационен пълнеж от рециклирано стъкло. Филтрационен пълнеж от рециклирано стъкло. За разлика от кварцовия пясък, рециклираното стъкло има 3  пъти по-дълъг живот и  необходимост от смяна веднъж на 10 години. Не задържа бактерии и  удължава живота на експлоатация на цялата филт..
За разлика от кварцовия пясък, рециклираното стъкло има 3  пъти по-дълъг живот и  необходи
3,30лв.

КАКВО Е ФИЛТЪР ЗА БАСЕЙНИ

 

Пясъчен филтър за басейн - представлява цилиндър пълен с филтрационен пълнеж . От горната му страна се подава вода под налягане, която преминавайки през пясъка се пречиства от механичните замърсявания. Филтрационния пълнеж задържа замърсяванията, а пречистената вода от филтъра се влива в басейна посредством дюзи. При избора на пясъчни филтри, трябва да съобразите размера с този на помпата. Дебитът на филтъра трябва да е винаги равен или по-голям от този на помпата за да се избегне „издухване“ на пясък от филтъра в басейна. За добрата филтрация на всеки басейн е необходим филтър, съобразен с размерите на басейна и обема вода който трябва да се пречисти. Също така е необходима добра циркулация на водата ( подходяща помпа). В нашия онлайн магазин, ще намерите голямо разнообразие от различни видове филтри за басейни на ниски цени.

 

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ФИЛТРИТЕ

Всеки филтър за басейн трябва да има манометър и шестпътен вентил.
- Манометърът е индикатор за замърсяването на пясъка във филтъра. Когато  пясъка се замърси, водата преминава през филтъра по-трудно и  налягането се покачва. Манометърът отчита текущото налягане и когато е високо, се налага да се направи обратна промивка, с която да се промие пясъкът. Тогава водата се подава от долната страна на филтъра и изхвърля замърсяванията в канализацията. Препоръчва се да се прави обратна промивка поне веднъж седмично за частни басейни и всеки ден за обществени, хотелски и много натоварени  басейни.
- Шестпътния вентил служи за управляване на шестте различни режима на работа на филтъра – филтриране ( при нормална работа на басейна ), източване (за източване на водата ), циркулация ( тогава водата циркулира без да се филтрира ), обратна промивка ( прилага се когато се замърси филтрационния пълнеж), изплакване (налага се след обратна промивка ), и затворен режим ( когато басейна се зазимява и не се ползва ).

Филтрационния пълнеж може да бъде пясък или рециклирано стъкло. При правилна експлоатация, пясъкът трябва да се сменя на около три години. Рециклираното стъкло издържа по-дълго време, но цената му е два - три пъти по-висока.

 

КАКЪВ ФИЛТЪР Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАШИЯ БАСЕЙН

Както вече казахме, за доброто пречистване на водата е необходимо да се съобрази размерът на филтъра с водния обем за пречистване. За да се избегне замърсяване на басейна е необходимо цялото количество вода да премине през филтъра за не повече от три и половина - четири часа.  За басейн с обем 100 м3 е необходим филтър с дебит минимум 25 м3/ч, най-добре 30 м3/ч, в зависимост от натовареността на басейна. Колкото по-натоварен е басейна, толкова по-силна трябва да е филтрацията.

Ако се колебаете какъв филтър е най-подходящ за Вашия басейн, свържете се с нас по имейл или телефон 0886 18 99 18

ВАЖНО

Периодично проверявайте изправността на оборудването.

При необходимост подменете или досипете допълнително количество пясък.

При зазимяване на басейна, налейте препарат във филтъра предотвратяващ калцирането на пясъка.