Категории

Препарати за басейни

Покажи:
Сортиране по:
pH минус течен препарат Течен препарат рН-минус  стабилизира рН на водата в плувен басейн. Водата в басейна има добра съвместимост с кожата при стойност на рН 7.0 - 7.4. Течният препарат  рН минус  не образува вредни или корозивни изпарения. Съдържа сярна киселина . Препорък..
Предлага се в разфасовки от 5 литра и 20 литра.
23,00лв.
Tестер за pH и Cl в комплект с реактиви Тестерa служи за определяне на стойностите на хлор и pH и е подходящ за всякакви басейни. В комплекта са включени реактиви. В пластмасовите контейнерчета се слага водата за тестване,  капят се по 5 капки за десет милилитра вода и се определят стойност..
Тестерa служи за определяне на стойностите на хлор и pH. В пластмасовите контейнерчета се слага вода
10,00лв.
Алгицид 8% n-Alkyl Dimethyl Benzil Ammonium Chloride   Алгицид За да се избегне образуването на зелени микроводорасли в плучни басейни се използва алгицид. Описание: Унищожава водорасли и предотвратява тяхната поява. Препаратът потиска  развитието и размножаването им. При пр..
Предлагат се разфасовки от 5 и 20 литра.
30,00лв.
Бавен хлор 90 (гранули)   Описание: Бавноразтворим препарат на гранули за дезинфекция на водата в плувни басейни Дозировка: Начално шоково третиране 100 - 150 гр. дневно за 100 кубика вода. Ежедневно третиране 10 - 30 гр. за 100 кубика вода. Тази дозировка е ориентировъчна. Зависи..
Продуктът се предлага в следните разфасовки: 5кг., 10 кг., 50 кг.
29,00лв.
Бавен хлор 90 (таблетки)   Описание: Бавно разтворим стабилизиран хлор за санитарна обработка на вода басейн. Дозировка: Начално шоково третиране: до пълното избистряне на водата се поставя  една таблетка за 100м3 вода всеки ден. След това дозировката може да варира в зависим..
Предлага се в различни разфасовки: 5кг, 10 кг, 50 кг.
33,00лв.
Електронен тестер за хлор и pH Tестер с електронно отчитане на показателите на водата - Cl и pH ..
Tестер с електронно отчитане на показателите на водата - Cl и pH
144,00лв.
Тестер за хлор, бром и pH с реактиви Тестерa е предназначен за плувни басейни. Използва се за измерване на хлор, бром и рН на водата. Слагат се 5 капки реактиви на 10 мл. вода. Лесно може да определите стойностите на хлор, бром  и pH със сравнителната скала, според това какъв цвят е оцвет..
Тестерa е предназначен за плувни басейни. Използва се за измерване на хлор, бром и рН на водата. Т
12,00лв.
Течен хлор концентрат 180 g/l   Течен хлор концентрат 180% за третиране на водата на плувни басейни. Изключително икономичен продукт. Разфасовки от 5 и 10 литра. Предимство на течния хлор е с по-силно и по-бързо действие в сравнение с препаратите на гранули или хапчета. Преди да изпол..
Продуктът се предлага в следните разфасовки: 5 л. Течен хлор концентрат 180% и  20 л. теч
10,00лв.


 КАКВО ПРЕПАРАТИ ЗА БАСЕЙН СА НУЖНИ ЗА ЕДИН БАСЕЙН


Като цяло повечето хора се затрудняват в избора си на препарати за басейни. Това не е учудващо като се има предвид разнообразието на пазара. Има десетки видове препарати, в различни разфасовки, с различна концентрация, на различна цена, комбинирани с няколко действия, течни, на гранули, на хапчета. При нас ще намерите препарати за басейни на ниски цени, с много добро качество и концентрация.

Какво ни е нужно, какви препарати трябва да ползваме, кои са основните препарати за басейни?


1 Тестер за основните показатели на водата. Той показва какво е нивото на хлор и Ph. Ако Ph не е в допустими граници, започва бърз растеж на водорасли. Измервайте pH поне 2 пъти на седмица

2. Препарат за коригиране на pH. служи за понижаване и стабилизиране на рН на водата на басейните (pН показва киселинността или алкалността на водата). За да не се дразнят кожата и очите на къпещите се, показателите на pH трябва да бъдат между 7,2 и 7,6.
Винаги pH трябва да е в границите от 7.0 до 7.6, в противен случай ефективността на активния хлор значително намалява.

3 Хлор. Той дезинфекцира водата. Не могат да се развиват гъбички и бактерии. Всеки препарат с хлор се поставя о различен начин - или в скимера, или разреден директно в басейна или плаващ в басейна в специален диспенсър з_а_ хлор. Внимавайте при работа с хлор, може да обезцвети дрехите или банския Ви.

4 Препарати против водорасли. Когато водораслите в басейна са налице, както и да стопирате размножаването им, се използва алгицид. Хлора не пречи на развитието на водорасли , така че те трябва да бъдат унищожени с алгицид. Когато избирате алгицид, задължително обърнете внимание на концентрацията му. Често производителите заблуждават потребителите като продават на ниска цена, но прекалено разредени продукти. Например на пазара има Алгицид 4 %, Алгицид 6 % и Алгицид 8 %. Според проста математика от Алгицид 8 % ще ни е нужно двойно по-малко количество в сравнение с Алгицид 4% за постигане на един и същ ефект. В нашия магазин предлагаме само продукти с добра концентрация. Вода може да си сипете от чешмата, няма нужда да си поръчвате от интернет

5 Коагулант (флокулант) или накратко флокс. Служи за избистряне на водата. Малките замърсявания които филтъра не може да пречисти замътняват водата в басейна. Флокса (коагулант) събира тези малки частици на по-големи групи. Тези по-големи замърсявания се утаяват по дъното и лесно се почистват с вакуум подочистачка. Необходимо е да ползвате флокс веднъж седмично или когато забележите че водата се замътва. Не използвайте този продукт за при басейни оборудвани с картушен филтър.

Това са основните видове препарати за басейни, които са необходими за поддръжката на водата в плувни басейни.
Може да използвате и комплексни препарати с няколко действия, но е добре да имате от основните препарати по отделно. Все пак винаги може да Ви се наложи да коригирате само един параметър.
Водете си тетрадка в която да описвате какво, кога и в какви количества сте слагали, за да не се стига до предозиране на определени препарати.
Разбира се има вариант за цялостна поддръжка без препарати, но качествена система за дезинфекция на водата не всеки може да си позволи, а евтините такива не вършат работа.


 СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНО ПОЛЗВАНЕ И СЪХРАНЯВАНЕ НА ПРЕПАРАТИ ЗА БАСЕЙНИ


Когато препаратите за басейни са разредени с вода в необходимата концентрация те са безопасни за здравето, но в концентрирана форма могат да бъдат много опасни. За жалост контактът с препаратите е неизбежен. Затова когато се работи с тях, трябва да се спазват прости предпазни мерки за безопасност.
Общи препоръки за безопасност на всички продукти за третиране на водата в басейна:

    *  Никога не смесвайте различни концентрирани продукти. Има опасност от химична реакция, освобождаване на газ и обгазяване, което може да доведе до задух и проблеми с белите дробове.
    * Винаги четете внимателно етикетите с указанията за ползване на препарати за басейни и спазвайте инструкциите.
    *  Използвайте продукта в концентрации, препоръчани от производителя (съгласно указанията) или изчислени от експерти.
    *  Винаги добавяйте продукта във вода, никога вода към продукта.
    *  Съхранявайте реагентите на хладно, сухо и в добре проветриво помещение.
    * Дръжте препаратите далеч от всякакви източници на топлина или искри.
    * В случай на пожар или експлозия, внимавайте да не вдишвате дима.
    * Съхранявайте продукта в оригиналната кутия, плътно затворен.
    * Съхранявайте препаратите далеч от хранителни стоки
    * Не забравяйте, че агентите могат да бъдат вредни за растенията и животните.
    * Избягвайте контакт с кожата, очите и облеклото. Носете предпазни маски, ръкавици, очила и престилки. В случай на контакт с кожата или очите, изплакнете обилно с вода и да се потърси медицинска помощ.
    * Съхранявайте препаратите за басейни далеч от деца. Уверете се , че когато работите с продуктите няма деца наоколо
    * Никога не вдишайте продукта (прах, пари, и т.н.)
    * Имайте предвид, че може да получите алергия към различни препарати като хлор.
    * Не яжте по време на работа с препаратите. След работа измийте ръцете си. Всички тези продукти са опасни при поглъщане!

При инцидент свързан с препаратите, незабавно се свържете с лекар по телефона и следвайте стриктно насоките му. Ако е необходимо, по-късно посетете лекар за преглед.
Обърнете внимание на знаците и символите по опаковката на продуктите, които се отнасят за концентрирано вещество.

    * Огнеупорно (О): показва, че продуктът може да издържи пожар.
    *  Дразнещи (Xi): показва, че контакта с кожата и / или лигавиците (очи) може да предизвика реакция на дразнене. Избягвайте контакт с кожата и / или очите.
    * Вреден (Xn): Опасно при вдишване и поглъщане
    * Корозивни (C): означава, че продуктът разяжда. Трябва да се използва с изключително внимание. Избягвайте пръски върху кожата, и особено в очите.
    * Опасен за околната среда (B): Показва, че продуктът е опасен за околната среда.