Категории

Скимери, дюзи, сифони, преливна решетка

Покажи:
Сортиране по:
Вакуум дюза с преход 1.5“ ..
Вакуум дюза за басейни,  с преход 1.5“
10,00лв.
Г-образен профил за преливна решетка Размери 22 х 24 мм., Г-образния профил е необходим за полагане на преливна решетка. Цената е за линеен метър. Имайте предвид, че Г-образния профил се поставя от двете страни на решетката, което означава, че за един линеен метър преливна решетка, ще са Ви не..
Размери 22 х 24 мм., Г-образния профил е необходим за полагане на преливна решетка. Цената е за ли
7,90лв.
Дънна дюза 2.5“ (63mm) Дънна дюза, изработена от бял ABS. Размер 63мм (2.5“) ..
Дънна дюза, изработена от бял ABS. Размер 63мм (2.5“)
10,80лв.
Дънна дюза 2.5“ (63mm) за басейни Дънна дюза 2.5“ (63mm) за басейни от бял ABS. ..
Дънна дюза 2.5“ (63mm) за басейни от бял ABS.
10,80лв.
Дънна дюза 2“ (50mm) Дънна дюза за басейни, изработена от бял ABS. Присъединителен размер 50 милиметра Използва се за басейни с вертикална филтрация на водата. ..
Дънна дюза 2“ (50mm) Дънна дюза за басейни, изработена от бял ABS. Присъединителен размер
10,80лв.
Дънна дюза 2“ (50mm) за басейн Дънна дюза за басейни, с връзка 50 мм Изработена от бял ABS. Дюзите служат за вливане на вече филтрираната вода обратно в басейна . От тяхното правилно разположение зависи  добрата филтрация на басейна.   ..
Дънна дюза 2“ (50mm) за басейни Дънна дюза за басейни, с връзка 50 мм Изработена от бял ABS.
10,80лв.
Ниворегулатор тип скимер Ниворегулатор за басейни с хоризонтална система на филтрация -  скимери. Диаметър на свързване 1 1/2”, размери на отвора 230 мм. Служи  за допълване на басейна и поддържане на нивото на водата при загуба от изпарения. За монтаж на всички видове басейни&n..
Ниворегулатор за басейни с хоризонтална система на филтрация -  скимери. Диаметър на свързване
136,00лв.
Подов сифон 50 мм или 63 мм 50мм  60,00 60мм  73,00  Подов сифон за лепене Размери o200 мм, h-174 мм ..
50мм  60,00 60мм  73,00  Подов сифон за лепене Размери o200 мм, h-174 мм
60,00лв.
Преливна решетка за басейни Цвят: бял Размери: широчина 245 мм Изработена от UV-устойчив, стабилизиран полипропилен. Посочената цена е за 1 линеен метър Преливната решетка се слага над преливния канал, който се намира по целия периметър на басейна. Тя е нехлъзгаща, което предотвратява неприят..
Цвят: бял Размери: широчина 245 мм Изработена от UV-устойчив, стабилизиран полипропилен. Посочена
18,60лв.
Подов сифона за басейни 1,5" и 2". Изработен от бял ABS, диаметър 196 мм ..
Подов сифона за басейни 1,5" и 2". Изработен от бял ABS, диаметър 196 мм
62,00лв.
Сифон за външен преливник Сифон за външен преливник Монтира се в преливните канали за отвеждане на водата. Изработен е  от бял ABS. Размерите на присъединяване са ф2'' Дебитът на сифона е макс 7 м3/ч ..
Сифон за външен преливник Монтира се в преливните канали за отвеждане на водата. Изработен е 
19,00лв.
Скимер с широк отвор - за бетонови басейни облицовани със стъклокерамични плочки или  клинкерни плочки - за басейни на фолио Изработен от бял ABS. Диаметър на свързване 1 1/2”, размери на отвора 137 х 355 мм. Дебит 7 м3/ч Един такъв скимер се поставя на около 35 квадратни метра во..
Скимер с широк отвор - за бетонови басейни облицовани със стъклокерамични плочки или  клинкерн
120,00лв.
Скимер със стандартен отвор Скимер със стандартен отвор за бетонови басейни облицовани с стъклокерамика, клинкер или басейни на фолио. Изработен от бял ABS. Диаметър на свързващата тръба -  1 1/2” Размерите на отвора са 138 мм х 133 мм. Дебитът на скимера 5м3/ч Препоръчва се постав..
Скимер със стандартен отвор за бетонови басейни облицовани с стъклокерамика, клинкер или басейни на
79,00лв.
Стенна вливна дюза 1.5“ Стенна вливна дюза 1.5“ за бетон. Монтира се на стената на басейна. Подходяща е за басейни с хоризонтална филтрация. Дюзата е изработена от пластмаса ..
Стенна вливна дюза 1.5“ за бетон. Монтира се на стената на басейна. Подходяща е за басейни с х
9,00лв.

Видове елементи за вграждане в плувни басейни.


Скимери за басейни


Скимерите са основен елемент за филтрацията на водата в басейна. Те служат за за събирането на водата и отвеждането и към филтъра за пречистване. Пречистена вода се влива отново в басейна посредством стенни дюзи които по правило се поставят на стената срещу скимерите. Скимерите също така събират боклуците по повърхността на водата. Те служат и за свързване на подочистачка към тях.
Скимерите се поставят на 10-20 сантиметра под горния ръб на басейна. Нивото на водата достига 2/3 от нивото на скимерите, т.е. водната повърхност е на 15-25 сантиметра под ръба (борда) на басейна. Препоръчително е да инсталирате един скимер със стандартен отвор на всеки 25 квадратни метра водна повърхност, а скимерите с широк отвор на всеки 35 квадратни метра водна повърхност.


Сифони за басейни


Сифоните за басейни са неизменна част от басейна. Те служат за източване на водата в басейна, както и за отвеждане на водата за филтрация. За басейните със скимери се препоръчва 75 % от водния обем за пречистване да преминава през скимерите и 25 % през сифона. Ако басейнът има две помпи,  необходимо  е и сифоните да бъдат два.


Дюзи за басейни


Дюзите са предназначени за вливане на водата в басейна. Те могат да бъдат стенни и дънни, в зависимост от типа на филтрация на басейна. При вертикална филтрация се използват дънни вливни дюзи, които се монтират по дъното. При басейни с хоризонтална филтрация се монтират стенни вливни дюзи. Дебита на една дюза е около 5 м3/ч. За добрата филтрация е важно дюзите да бъдат разположени правилно. Изработени са пластмаса или неръждаема стомана. Поради  много по-ниската си цена, пластмасовите дюзи са предпочитани за повечето басейни. На някои модели дюзи, главата може да се регулира с цел промяна на насоката на водната струя или промяна на дебита.


Преливна решетка за басейн


Преливната решетка се слага над преливния канал на басейна. Тя се поставя да лежи на Г-образни профили. В повечето случаи е изработена от пластмаса, но може да бъде направено от дърво или неръждаема стомана. Повечето преливни решетки могат да се извиват  по формата на басейна.