Категории

Сауни, парни бани и др.

Покажи:
Сортиране по:
Kомплект Аксесоари за сауна Включва пластмасов термохигрометър, пясъчен часовник, ведро, черпак, инструкции за ползване на сауна.   ..
Комплект аксесоари за сауна - включва пластмасов термохигрометър, пясъчен часовник, ведро, черпак, и
170,00лв.
Абачи за пейка за сауна Размери на дъската: Дебелина 21 мм х шириниа 90 мм  х дължина на ъската 210 мм Абачи е дърво растящо в Африка което има ниско топлоотдаване и по тази причина е подходящо за направата на пейки, облегалки и възглавнички за сауна.   ..
Посочената цена включва 1 пакет състоящ се от 6 броя дъски 90х21х2100мм 
125,00лв.
Аксесоари за сауна HARVIA Комплектът се състои от  дървено ведро и черпак, комбиниран уред термометър и хигрометър  и пясъчн часовник   ..
Комплектът се състои от  дървено ведро и черпак, комбиниран уред термометър и хигрометър 
150,00лв.
Амурска сребърна липа ширина 70 мм. и дължина 500-2100 мм. 6.30 лв. бр. ширина 90 мм. и дължина 500-2600 мм. 7.90 лв. бр. ширина 100 мм. и дължина 500-2600 мм. 8.70 лв. бр. Амурска сребърна липа за облицовка   Различни размери: - с дебелина 15 мм. ширина  100 мм. и дължина&nbs..
Посочената цена е за един линеен метър дъска.
6,30лв.
Амурска сребърна липа за пейки за сауна Размерите на дъската са: - дебелина 45 мм. - ширина 90 мм. - дължината варира от  2000 мм. до 2600 мм. Цената е за един линеен метър Профилът за пейки е изключително здрав и надежден, дъската не се деформира, не променя цвета си, има много н..
Посочената цена е за един линеен метър дъска.
23,50лв.
Ароматизираща система за парна баня Система за аромотерапия Състои се от съд за аромати, помпа за дозиране, фитинги за монтаж. Системата се монтира на тръбата за парата на парогенератора.   ..
Система за аромотерапия. Състои се от съд за аромати, помпа за дозиране, фитинги за монтаж.  
550,00лв.
Бял бор ламперия за сауна Размери на дъската: дебелина на дъската 22 мм. ширина 95 мм. дължина 2100 мм. Посочената цена включва 1 пакет състоящ се от 6 броя дъски 95х15х2100мм  Белия бор се характеризира с красив цвят на платина, с ниско съдържание на смола, висока устойчивост и з..
Посочената цена включва 1 пакет състоящ се от 6 броя дъски 95х15х2100мм 
75,00лв.
Врата за парна баня - сиво Цвят на стъклото - сив Размери на вратата - ширина 69 см, височина 189 см. ..
Вратата е за парна баня. В цвят сиво и е с размери ширина 69 см, височина 189 см.
830,00лв.
Врата за парна баня бронз Врата за парна баня Цвят на стъклото - бронз Височина 189 сн. Ширина 69 см., 79 см. или 89 см. ..
Вратата е за парна баня-цвят бронз. Има стъкло в същия цвят. Размерите и са : височина 189 см., шири
830,00лв.
Врата за сауна Врата за сауна Цвят на стъклото - бронз Височина 189 см. Пирина 69 см., 79 см. или 89 см.   ..
Различни размери: с ширина 69 см., с ширина 79 см., с ширина 89 см.
400,00лв.
Възглавничка за сауна Възглавничката е незаменим аксесоар от вяка сауна, изработена е от дърго с ниско отдаване на топлина   ..
Възглавничката за сауна е незаменим аксесоар от всяка сауна.
40,00лв.
Възглавнички за сауни За по-голям комфорт по време на ползване на сауна, предлагаме възглавнички от дърво с ниско топлоотдаване   ..
Възглавнички за сауна- създават по-голям комфорт по време на ползване на сауна.  
40,00лв.
Глинен съд за аромати Вместимост на съда 250 гр. Глинения съд се закача над печката, пълни се с аромат. С регулиране на винта се регулира честотата на падане на капки аромат върху камъните.   ..
Глинен съд за аромати-вместимост 250 гр. Регулира се падането на капка.
120,00лв.
Душ от стиропор Душ кабина изработена от стиропор. Като опция предлагаме шпакловка. Височината на душа е 250 см, а диаметърът 120 см   ..
Душ кабина изработена от стиропор. Може и с шпакловка.  
650,00лв.
Инфрачервен нагревател Инфрачервен нагревател за сауна с мощност 400W Размерите на нагревателя са 53 х 18,5 х 6,5 см   В комплект със 3 метра силиконов кабел 3 х 1.5 mm   ..
Инфрачервен нагревател - нагревател за сауна, мощност 400W. Размерите на нагревателя са 53 х 18,5 х
426,00лв.
Камъни за печка за сауна 20кг Камъни за печка за сауна. ..
Камъни за печка за сауна. Разфасовката е 20 кг.
28,00лв.

ОБОРУДВАНЕ ЗА СПА ЦЕНТРОВЕ

В категорията СПА ще намерите всичко необходимо при изграждането на различни спа съоръжения. Облицовъчни материали и оборудване с високо качество, гарантиращо дълъг и безпроблемен живот на експлоатация. 


 Сауни


 Предлагаме всичко необходимо  за изграждане на различни видове сауни - финландски сауни, инфраред  сауни (инфрачервени), руски бани,  био и арома сауни.  Ако се затруднявате в монтажът, можем да ви помогнем или да го направим вместо Вас.
Различните видове дървесина които предлагаме са с отлично качество и характеристики, особено подходящи за сауни, издържащи на висока температура, без напукване, деформиране и огъване. Някои от тях, като амурската сребърна липа имат лечебни свойства и са предпочитани за облицовка както за сауни, така и  спални помещения, бани и др.
За по-лесен избор на оборудване, сме приложили подробно описание и характеристики към всеки един продукт.
Повече информация  за сауните,  изграждане, видове сауни, разлики, начин на ползване, ползи за здравето, може да намерите  в Сауни от Спа Дизайн


Парни бани, турски бани, римски бани и други.


 В тази категория може да намерите необходимото оборудване и материали за облицоване за парна баня, турска баня хамам, римска баня състояща се от калдариум, тепидариум, фригидариум и др. , билкова баня, египетска баня.

 

Солни стаи и солни пещери


 Солната терапия, наричана още халотерапия възниква още  преди 2500 години, когато в Древна Гърция, гърците са лекували белодробни проблеми и проблеми с дихателните пътища, като са прекарвали време в силни пещери. 
По късно, през 19 век лекарят  Феликс Бочковски, отбелязва факта, че всички работници в полските солни мини  не страдат от никакви белодробни заболявания и са в много добро здраве. По-късно, той подробно описва влиянието на Хлотерапия в книга, по-късно се открива първата “ белодробна солна болница“ в солна мина. 
По-късно се използват халогенератори – машини разпръскващи финни сухи частици каменна сол. Тези машини биват поставяне в различни санаториуми, болници, спа центрове и др. където се практикува сололечението (халотерапията)
Трябва да отбележим, че само и единствено халогенератори, със сертификат за медицинско оборудване, могат да пресъздадат полезния микроклимът на силните пещери. Всички видове, солни тухли, пана и лампи имат чисто декоративна и естетична цел, но не и лечебни свойства.
Качественият и наистина с лечебни свойства халогенератор разпръсква финни  СУХИ частици  сол с големина около 5 микрона.  Халогенератори разпръскващи водни солни разтвори, нямат по-голям ефект от обикновени  инхалатори, затова и са на по-ниска цена.
Сололечението се използва за лечение на астми, хронични бронхити, бронхоплевмонии, заболявания на носа и гърлото, сенни хреми, синузити, ринити, фарингити. Също така различни кожни заболявания, депресии и др. Всичко  за халотерапията може да намерите в Солна терапия от Спа Дизайн


Козметично оборудване


 В днешно време суетата и стремежа за красота са една голяма индустрия, поради това  предлагаме козметично оборудване, подходящо за различни козметични процедури в козметични салони и спа центрове – кожен анализатор за установяване на типа проблеми на кожата, уреди за отслабване, премахване на кожни петна, лунички, за обезкосмяване на цялото тяло, за третиране на бръчките на лицето и шията, комбинирани уреди, високо интензивен ултразвук,  диодни лазери и други на отлични цени. Срокът на доставка е до 14 дни. В посочената цена не са включени транспортни разходи.


Джакузита и хидромасажни вани на ниски цени


 Изберете кое е най подходящото джакузи или хидромасажна вана за вас.  Предлагаме  градински джакузита, джакузита които  вкопават и нивото на борда е на нивото на  земата, хидромасажни вани подходящи за дома и банята. Всички имат подробно описание, размери, брой дюзи, мощност и екстри, консумация на енергия и др.


 Душове


В съвременните модерни спа центрове, душът не е просто място за къпане.  Ползването на душ може да бъде цяло приключение.   Приключенските  душове  повлияват на всички сетива посредством музика, аромати, светлина и вода във различни форми – мъгла, едри капки, ситни капки, пара  и с различна температура  в определени комбинации имитирайки свеж тропически душ например. Предлагаме различни видове приключенски душове с много екстри и различни програми.


 Масаж и релакс


В категорията масаж и релакс, може да намерите различни масажни кресла, подходящи за дома, офиса и др. Също така може да намерите различни легла за масаж, лежанки и шезлонги подходящи за релакс зони и други
Помещенията за масаж и релакс, трябва да са на тихо и спокойно място в спа центърът.


Офуро 


Японската баня не просто къпане, а цял ритулал, състоящ се от различни процедури. Офуро е една от тях. Представлява кръгла дървена вана, наподобяваща голямо буре, пълна с много гореща вода, достигаща 50 градуса. Преди са се потопите във вана ОФУРО е необходимо да си вземете топъл душ или да се потопите във вана наричана „фурако“ с температура на водата 35 градуса. След ползване на „фурако“ и „офуро“ идва ред на лягане в дървени лега с кедрови стърготини и / или топли обли камъни. След това следва почивка