Penecrete Mortar

Penecrete Mortar

Цена: 0,00лв.
Количество: Купи
Производител: PENETRON
Код на продукта: 040105

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcuLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu. 

PENECRETE MORTAR™ се състои от цимент Портланд, специално подбран силициев пясък и активни химически съединения, по технология на PENETRON. Активните химически съединения, които се съдържат в PENECRETE MORTAR™ реагират със страничните продукти от разтварянето на цимента във водата (като калциев хидроксид), причинявайки каталитична реакция, която води до образуването на комплекси от неразтворими кристали. Тези комплекси от неразтворими кристали се развиват при наличие на вода, блокирайки всички капилярни канали и микропукнатини в бетона, като предотвратява преминаването на вода и прави водонепропусклив бетона. Активирането на химическите съединения се случва, когато мазилката PENECRETE MORTAR™ се смеси с вода, като може да отнеме няколко дни преди да се уплътнят напълно порите и капилярните канали, в зависимост от условията на околната среда и температурата. Обичайно мазилката PENECRETE MORTAR™ се съчетава със замазката PENETRON®, която действа като грунд при използването на PENECRETE MORTAR™.

ПРИЛОЖЕНИЕ Прилага се в съчетание с хоросан за мазане PENETRON® за:  Инсталиране на уплътнителни ленти и хидроизолационни ивици  Поправка след отстраняването на кофражни шпилки, на дефекти, както и запълване на строителни фуги  Ремонт и запълване на открити пукнатини  Ремонт на отвори и шупли в бетона при старо и ново строителство 

ПРЕИМУЩЕСТВА Понася високо хидростатично налягане от двете страни на бетонния елемент Издържа на силно хидростатично налягане Може да хидроизолира статични микроскопични пукнатини до 0,4 mm Лесна за употреба – трябва само да се смеси с вода преди употреба Позволява на бетона да диша Може да се постави с помощта на шпатула, да се стърже и полира Може да се приложи върху влажен бетон Бързо сгъстяване Това е неорганичен материал - не съдържа полимери Одобрено за ползване в приложения за питейна вода (NSF61) Незапалима Устойчивост на абразия и механично повърхностно износване Издръжливост на цикъла затопляне / замръзване Нула VOC – Продуктите на PENETRON на прах не съдържат летливи органични съединения и са безопасни за използване както на открито, така и в закрити вътрешни помещения

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ

Подготовка на повърхността: Всички повърхности, върху които ще се поставя PENECRETE MORTAR™ трябва да са добре подготвени, чисти и здрави. Пукнатините, както и краищата, където се срещат вертикалните и хоризонталните повърхности, трябва да се отворят във вид на обърнат клин U с приблизително 20 mm ширина и минимум 20 mm в дълбочина, или като обърнато Π с размери 25Χ25Χ30 mm. Отворите от отстраняването на шпилки трябва да се надраскат преди ремонта им. Кухините от лошо уплътняване на бетона трябва да се отворят и да се почистят до откриване на здрав бетон преди да се положи PENECRETE MORTAR™. Ронливите бетонови частици, боите и старите слоеве, мазилки, добавки за ускоряване на втвърдявнето и др., трябва да се отстранят с помощта на мокро или сухо пясъкоструене, водоструене с високо налягане (> 300 bar) или други подходящи механични средства. Повърхностите трябва да са достатъчно влажни, без обаче да има вода по повърхността.

Смесване: При употреба на PENECRETE MORTAR™ в отворени пукнатини, отвори и статични връзки, добавете вода в PENECRETE MORTAR™, докато придобие средна гъстота и стане лесно за работа с мистрия. Консистенцията на сместа трябва да бъде достатъчно пластична, за да бъде поставена с мистрия в пукнатините, с натиск, но не толкова пластична, че да се изчерпи или да «увисне» от пукнатината.

Съотношение на смесване: Съотношението е приблизително 4 ½ части прах PENECRETE MORTAR™ на 1 част вода (на обем). За поправка на отвори след отстраняване на кофражни шпилки, добавете малко количество вода в PENECRETE MORTAR™. Сместа трябва да има вид на бучка като запазва конкретна форма при натиск, но да се формова лесно, когато се натиска с пръсти. Разбъркайте само толкова количество материал, колкото бихте използвали в рамките на 20 минути.

Приложение:

Пукнатини / Хидроизолационни ивици: След подходящата подготовка на повърхностите и отваряне на пукнатините, подходящо оформени, намажете оформената повърхност и 10 mm около нея с течна смес PENETRON® и, докато е прясно, напълнете кухината, която сте направили с вече готовата мазилка PENECRETE MORTAR™.

Гнезда и отвори: След подходящата подготовка на повърхностите и отваряне на пукнатините, подходящо оформени, намажете оформената повърхност 10 mm около нея, с течна смес PENETRON® и, докато е прясно, напълнете кухината, която сте направили с вече готовата мазилка PENECRETE MORTAR™ на пластове с дебелина 13 mm, до желаното ниво на пълнеж. Всеки слой трябва де се остави да се сгъсти преди това, така че да оставя отпечатък с дебелина около 1,6 mm, когато се натисне с пръст. PENECRETE MORTAR™ трябва да се нанася плътно върху поправяната повърхност, където е възможно, с помощта на чук или дърво.

Отвори след изваждане на кофражни шпилки: След подходящата подготовка на повърхностите, разширяване на отворите, подходящо оформени, намажете оформената повърхност с течна смес PENETRON® и, докато е прясно, напълнете кухината, която сте направили, с вече готовата мазилка PENECRETE MORTAR™, а сместа трябва да има вид на бучка. PENECRETE MORTAR™ трябва да се нанася плътно върху поправяната повърхност, където е възможно, с помощта на чук или дърво.

ЗАБЕЛЕЖКА: Във всички случаи на прилагане трябва да се намазва с PENETRON®, като обработка на повърхността, след използването на PENECRETE MORTAR™ след като се втвърди (приблизително 1–2 часа). За отлично прилепване на следващите слоеве или пълнежи повърхността на предишния слой се оставя грапава.

Зреене: Частите, които са ремонтирани с PENECRETE МАЗИЛКИ™, трябва да бъдат защитени от екстремни климатични условия като силен дъжд или измръзване по време на втвърдяването. Зреенето не е задължително, освен в периодите на висока температура и ниска влажност. При тези условия се прави леко овлажняване на обработените части, приблизително 24 часа след поправката, за да се осигури контролираното зреене. В много топлите и сухи дни е необходимо по-често овлажняване на частите

СПЕЦИАЛНИ ЗАБЕЛЕЖКИ НЕ прилагайте PENECRETE MORTAR™ при температури под 4 oC, при замръзнала основа или ако температурата има вероятност да падне под 0 οC в периода на зреене (около 24 часа). PENECRETE MORTAR™ НЕ се препоръчва за употреба при дилатационни фуги или конструктивни фуги.

РАЗХОД & ПРОДУКТИВНОСТ НА ТОРБА ОТ 22,68 kg (50 lb) Всички стойности са приблизителни и зависят от състоянието на повърхността.

Пукнатини, обратен клин U или Π

Размер 25 mm x 25 mm

Разход 5 kg/m²

~Продуктивност/торба 15,2 m 

Грапавини 

Размер 25 mm x 25 mm 

Разход 5 kg/m² 

~Продуктивност/торба 15,2 m 

Триъгълен жлеб, извит перваз

Размер 38 mm x 38 mm 

Разход 5 kg/m² 

~Продуктивност/торба 15,2 m 

Шпилки

Размер 25 mm x 25 mm x 25 mm 

~Продуктивност/торба 600 бр.

Откъртвания и разслоени бетонни повърхности

Около 0,011 m³ / торба

ОПАКОВКА PENECRETE MORTAR™ се предлага в торби от 22,68 kg или съдове от 5 kg.

СЪХРАНЕНИЕ - СРОК НА ГОДНОСТ PENECRETE MORTAR™ трябва да се съхранява на сухо, затворено и топло място, при минимална температура 7 oC. Когато се съхранява подходящо на сухо място, в запечатана оригинална опаковка, срокът на годност е 12 месеца.