Penefloor Hardener

Penefloor Hardener

Цена: 0,00лв.
Количество: Купи
Производител: PENETRON
Код на продукта: 040301

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcuLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu. 

PENEFLOOR™ HARDENER представлява еднокомпонентен, прахообразен повърхностен втвърдител за промишлени подове. PENEFLOOR™ HARDENER се състои от циментова смес, различни активни патентовани химични вещества и фракционирани кварцови пълнители с оптимални размери на частиците, подходящ за бетонни подове и индустриални шлайфани бетонни настилки.

ПРИЛОЖЕНИЯ

PENEFLOOR™ HARDENER се нанася чрез поръсване върху невтвърден бетон или в циментови замазки, след което се извършва механично или ръчно пeрдашене.

Подходящ за : Паркинги Бензиностанции Подове на складове Товаро-разтоварни зони Рампи за зареждане Производствени обекти

ПРЕИМУЩЕСТВА Еднокомпонентен продукт Готов за използване – елиминират се грешките при смесване Лесен за нанасяне Удовлетворителен резултат при втвърдяване на пода Отлична устойчивост на удар и проникване Отлична устойчивост на абразия Намаляване на повърхностната абсорбция Може да се полага върху диспeрсно-армирани бетони и замазки за подобряване на свойствата Разнообразие от цветове Ниска цена 

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ

Подготовка на повърхността: Бетонът трябва да се заравни чрез използване на подходящи средства (напр. лазерен бетонополагач), чрез използване на специални автоматизирани машини за полагане на прахообразни повърхностни втвърдители (топинг-спредер), които могат да подават равномерно до 5 кг/м2 материал. PENEFLOOR™ HARDENER може да се разпръсква ръчно, на две ръце. Препоръчителните количества са 3 кг/м2 за първия слой и 2 кг/м2 при втория, като всеки слой се уплътнява и мастаросва с лазерен бетонополагач, като в последствие се шлайфа с роторна пердашка. Изчакайте, докато бетонът позволява върху него да се стъпва, като дълбочината на потъване на стъпките е в рамките на 6,5 – 9,5 мм. По повърхността не трябва да има водоотделяне, като бетонът трябва да може да издържи тежестта на роторните пердашки. Първоначално се „отваря“ уплътнената и мастаросана бетонна повърхност с роторна пердашка „на тава“. След това нанесете PENEFLOOR™ HARDENER и загладете машинно повърхността. Продължете с нанасяне на втори слой PENEFLOOR™ HARDENER и отново загладете повърхността. Ако за заглаждане на повърхността се използва мастар, действайте, както е описано по-горе като нанесете два слоя от продукта. За постигане на желания резултат се изисква правилно вибриране и уплътняване на бетона. Времето и скоростта на нанасяне са особено важни параметри, които зависят от атмосферните условия. 

Качество на бетона: Бетонът в основата трябва да бъде плътен с якост на натиск поне 25 Н/мм2 (Тип C 20/25 или по-високо качество с ниско водоциментово отношение) или еквивалентен, съгласно изискванията на спецификациите за проекта. Слягането трябва да съответства на изискванията на спецификацията за проекта. Грижите за бетона след обработка са съществен параметър и трябва да бъдат прилагани контролирано веднага след края на финишната обработка в съответствие с температурните условия, което гарантира постигане на по-добри резултати от повърхностната обработка. При повечето процедури след нанасяне на продукта се налага използване на полиетиленово фолио и специални противовлажностни мембрани.

Завършващ слой/Втвърдяване: Материалите и процедурите за постигане на завършващ слой са от особено значение за осигуряване на отличен резултат от използването на PENEFLOOR™ HARDENER. Системите PENECURE™ или PENESEAL FH™ могат да бъдат използвани за импрегниране, повърхностно втвърдяване и защита на бетона (виж съответните карти с технически данни на продуктите).

Разходна норма: Препоръчва се нанасяне на PENEFLOOR™ HARDENER в количество 2 – 5 кг/м2 с дебелина на всеки слой 2-3 мм.

СПЕЦИАЛНИ ЗАБЕЛЕЖКИ

Обърнете внимание на спецификациите на бетона и продуктите, използвани за производството на продукта. НЕ РАЗПРЪСКВАЙТЕ материала при силен вятър. Температурата, относителната влажност и вентилацията влияят на времето за нанасяне и на резултатите. Възможно е да се наблюдават отклонения в техническите показатели и еднородността на цвета на продукта, свързани с характеристиките на цимента и отклонения от качеството на водата, втвърдяването и др. Винаги разпръсквайте равномерно материала. Качеството на резултата от прилагането, както и равнинността и гладкостта на пода се влияят от времето на допуск до натоварване, както и от външните условия и химическо въздействие. Цялостни системи, като PENESEAL FH™, могат драстично да намалят подобно неблагоприятно влияние, като осигуряват и постоянно гланцова повърхност (виж съответните брошури с технически данни на продуктите). Допълнителна информация, относно Вашия проект може да получите, като се свържете с PENETRON HELLAS.

ОПАКОВКА PENEFLOOR™ HARDENER се предлага в торби по 25 кг.

СЪХРАНЕНИЕ /СРОК НА ГОДНОСТ PENEFLOOR™ HARDENER може да се съхранява в продължение на поне 9 месеца в оригиналната си, неотворена опаковка при температура 5 – 30 ⁰C на сухо и хладно място. Да се пази далеч от влажни места и пряка слънчева светлина.

БЕЗОПАСНА РАБОТА С ПРОДУКТА Съдържа цимент, който има висока алкалност. Може да предизвика дразнене на очите и кожата. Избягвайте контакт с кожата и очите. При контакт, промийте засегнатите участъци незабавно с обилно количество вода и потърсете медицинска помощ. Препоръчва се носене на гумени ръкавици, маска и защитни очила. Допълнителна информация може да намерите в информационната брошура за безопасност на продукта. ДА СЕ ПАЗИ ДАЛЕЧ ОТ ДОСТЪПА НА ДЕЦА!